CÉGEKNEK!

KONFERENCIA TEREM,

RENDEZVÉNYHELYSZÍN,

CSAPATÉPÍTÉS

Tovább

Kerti ötletek!
Kerttervezéstől a kertgondozásig. Tovább
Foglaljon online!

image001

MÉZES SAROK

Kert

Milyen lehetőségek rejlenek kertünkben?

 

Régen mindenki a természettel élt együtt, aztán az iparosodás során sajnos ez egyre inkább kiszorult az életterünkből. Gyárak, városok, hatalmas gyorsforgalmi utak, mind-mind a természetnek szabnak gátat. Alig akad hely, ahol visszatérhetünk hozzá és nyugodtan helyezhetjük álomra fejünket természetanyánk ölében.

Mi volt a célunk a kerttel?

KERT A KERTBEN”

Hiszünk abban, hogy a modern életstílusban a természetnek is közvetlen helye van. Éppen ezért határoztunk úgy 15 évvel ezelőtt, hogy a szállások területén, egyedül álló módon alakítjuk ki panziónkat. Egy 1300 m2-es területen valósítottuk meg álmainkat, vágyunk egy „kert a kertben” típusú elrendezés kialakítása volt. Sakkpálya, homokozó, grillkonyha, kerti tó, tollas pálya, és még megannyi ötlet, melyeket folyamatosan valósítunk meg. Kitűzött céljainkat teljesítve, sikerült egy olyan aktív és inger gazdag környezetet létre hozni, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot.

Hogyan is alakult és formálódott ki a jelenlegi kertünk?

A kerti tavunk a megszokott módon épült, fóliázott kivitelben. Alakja egy elnyújtott nyolcas, melynek közepére egy hangulatos kerti hidat helyeztünk. Alatta helyezkedik el a kerti tavak számára nélkülözhetetlen biológiai szűrő, melynek eredménye a tökéletesen tiszta víz, ahol a tavi élőlények is remekül érzik magukat.

A spirituális és harmonikus életre való törekvés alapján, teknőseink a ház védelmét, aranyhalaink a ház szerencséjét jelképezik, a víz mozgása pedig éltető energiával lát el minket és betérő vendégeinket.

A természet ölében igyekszünk mindent a lehető legtermészetbarátabb módon megoldani. Így találkozhat nálunk egy igazán egyedi, élő napernyővel. Az asztalok közepére ültetett, napernyővé metszett bordó levelű díszalmafáink egyedülálló látványt nyújtanak vendégeink számára. Természetesen valamennyi kerti bútor és használati tárgy természetes fából készült, így hozva minden korosztályt még közelebb a természethez.

A kerti tavunk megléte újabb hobbival szolgált számunkra, az életet nagyra becsülve kezdtünk el ékszerteknősök szaporításával is foglalkozni. Igazi egzotikumként minden betérő vendég elámul, akik igazán szerencsések, azok szemtanúi lehetnek még a tojásokból való kikeléseknek is.

Kertünk legkedvesebb pontja a grillkonyha, mely a régi vidéki életmód részét képező nyári konyhák mintájára készült. Igyekeztünk összhangot teremteni a modern technológia és a koros hagyományok között.

A vadszőlővel futtatott cseréptető még inkább természet közelivé varázsolja a kertben eltöltött pillanatokat.

A kert hangulatához a tárgyakon és növényeken kívül az illatok- hangok is szorosan hozzátartoznak. A tavaszi békanász, a sündisznók röfögése, a rigók örömteli reggeli hangversenye, a liliomok illata és a feleségem örökös biztató zsörtölődése is mind – mind hozzátartozik.

A folyamat és változás mindig része környezetünk kialakításának, úgy ahogy az improvizáció is ott van mindennapi életünkben, legfontosabb részét képezve tudatos igyekezetünk mellett.

Élje át Ön is családjával a természet nyújtotta élményeket, egy modern, ám de hangulatos panzióban. Pihenje ki a városi élet fáradalmait, vonuljon el kertünkbe, élvezze a madárcsicsergést, a napsütés és a szellő simogatását.

 

    
Facebook
Szép kártya elfogadóhely!

szep-kartyak

Erzsébet-utalvány Plusz elfogadóhely

Nyitott Kertek

nyitott kert