"Nyitott Kertek"

" Nyitott kertek "
 
nyitott kertek

 

„Nyitott Kertek”

Kertünket 15 évvel ezelőtt, egy 1300 m2-es kertvárosi területen valósítottuk meg , vágyunk egy „kert a kertben” típusú elrendezés kialakítása volt. Mostanában csak egyszerűen design kertnek hívjuk, hiszen nélkülöz  minden féket, mely gátolná a stílusok közötti vándorlásban, így fejlődésének is csak a jó ízlés szabhat határt.
Átbújhatunk a kertkapun, mely öreg szőlőtőkékből készült, majd a kerti híd vezette ösvényen megcsodálhatjuk a rózsaszín virágú selyemakácot, tavirózsákat, télálló kaktuszokat, örökzöld bambuszokat, napozó ékszerteknősöket.
Igazi egzotikumként formára nyírt nagyméretű bonsaiokat, alakfákat csodálhatunk meg, vadszőlővel futtatott cseréptetők,aranyhalas dísztó,napozó ékszerteknősök, mellett.
Sakkpálya, homokozó, grillkonyha, kerti tó, tollas pálya, és még megannyi ötlet, melyeket folyamatosan valósítunk meg. Kitűzött céljainkat teljesítve, sikerült egy olyan aktív és inger gazdag környezetet létre hozni, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot.
A kerti tavunk megléte újabb hobbival szolgált számunkra, az életet nagyra becsülve kezdtünk el ékszerteknősök szaporításával is foglalkozni. Igazi egzotikumként minden betérő vendég elámul, akik igazán szerencsések, azok szemtanúi lehetnek még a tojásokból való kikeléseknek is.
A kert hangulatához a tárgyakon és növényeken kívül az illatok- hangok is szorosan hozzátartoznak. A tavaszi békanász, a sündisznók röfögése, a rigók örömteli reggeli hangversenye, a liliomok illata és a feleségem örökös biztató zsörtölődése is mind – mind hozzátartozik.
A folyamat és változás mindig része környezetünk kialakításának, úgy ahogy az improvizáció is ott van mindennapi életünkben, legfontosabb részét képezve tudatos igyekezetünk mellett.
Élje át Ön is családjával a természet nyújtotta élményeket, látogasson el hozzánk! Élvezze a madárcsicsergést, a napsütés és a szellő simogatását.
Megnyitó videó ITT!
 

Nyitott kert az Attila úton (átvett cikk: egrihir.hu)
Szóval vannak falak, melyek mögé nem látni be, nem juthatunk be. Ezen változtatott az Egri Virágklub és a Virágos Egerért Verseny Szervező bizottsága 200-ban, mikor is útjára indították a nyitott kertek programsorozatot. Ennek lényege, hogy egy-egy igényesen kialakított és magas színvonalon fenntartott magánkert bemutatását biztosítsa az itt élők és az ide látogatók részére. Az elmúlt években az érdeklődők betekinthettek a Garten Vendégház, a Green Park Vendégház, a Panoráma Panzió és az Eger-Kert Díszfaiskola kertjébe.
A Nyitott kertek program most megújult formában várja a látogatókat – ezt stílszerűen egy kertben tartott sajtótájékoztatón jelentették be július 23-án délelőtt.

Ezen a tájékoztatón Váradi Tamás, a Green Park Villa vezetője bejelentette, hogy márciustól októberig heti két alkalommal (szerdán és szombaton délután kettőtől ötig) biztosítja a kert látogathatóságát.
És azzal a lendülettel Váradi Tamás be is mutatta kertjét, melyet ő Magyarország első design-kertjének nevez. Bemutatta a helyi sajtónak formára nyírt növényeit, nagyméretű bonsaiait, sőt, a városi televízió mindenre éles szemű operatőre egy teknős tojástojását is lefilmezte.
A Green Park Villa kertje Egerben, az Attila úton található, a 15-ös szám alatt.