Az már gondolom kiderült,a honlap olvasása kapcsán, hogy minden érdekel minket, ami egy kicsit természet, egy kicsit kert, feng-shui, vagy éppen a szokásosnál egészségesebb bio dolog. Így nem csoda, hogy az ember hamar rátalál a méhek csodálatos világára, és persze aki méhészkedik, előbb- utóbb méze is lesz.

De nem is akármilyen!

Ennek kapcsán kínálunk, egy kis “Green Parkos ízt”, egyedi címkével, megvásárolható egyedi souvenirt, mely reményeink szerint otthon is segít felidézni a már kissé homályosodó emlékeket.

Egyre bővülő kínálatunk: Akácméz, repceméz, napraforgóméz, májusi virágméz, esetenként különféle aszalványokkal illatos fűszernövényekkel színesítve.

Érdeklődőknek szívesen megmutatom méhészetünket. A méheknek is lehet melege.

A legjobb hely a tanulásra a ” Ludányi féle ” méhésziskola. Köszönöm Tanár Úr!

Saját anyákat nevelni fantasztikus dolog.

Akácvirágok között a telephelyen.

Tudtad-e, hogy…..?
– az emberi táplálék 70 – 80 %-a a méhek megporzásától függ .
– a méhek családban élnek és magányosan néhány nap alatt elpusztulnak.
– a méhek kenyere a virágpor.
– a virágporból tejet (pempőt) készítenek, amivel a pólyásokat ( álcákat ) etetik .
– a méhek repülés előtt mézet ” tankolnak ” .
– a méz nem csak édesség, hanem rendszeresen fogyasztva megvéd sok betegségtől.
– egy éves kor alatt nem ajánlott mézet adni a gyerekeknek.
– a méz nem orvosság, mivel nincsenek mellékhatásai.
– a méz nem a virágporból készül.
– a propoliszt a méhek a növények hajtásairól (rügyekről) gyűjtik.
– a propolisz gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és fertőtlenítő hatású.
– A méz az egyetlen étel, ami tartalmaz az emberi élet fenntartásához szükséges 24-féle ásványi anyagból 22-t. Hasznos lehet tudni, hogy minél sötétebb a méz, annál magasabb az ásványi anyag tartalma. Magas szénhidrát tartalmának köszönhetően a leghatékonyabb természetes energiaforrás.
– A méh az egyetlen rovar, ami ember számára fogyasztható táplálékot készít. A méheknek négymillió virágot kell találniuk 1 kg méz előállításához.
– 2 evőkanál méz „üzemanyagra” volna szüksége egy méhnek, hogy körberepülje a földet.
– A légmentesen lezárt méznek nincsen szavatossági ideje. Tutanhamon sírjában is találtak ehető mézet, ami 2000 évig volt a homok alatt.
– Sokan úgy gondolják, hogy a mézben megjelenő kristályok hamisításra utalnak, nevezetesen arra, hogy a méhész cukorral „javította fel” a mézét, ám ez ebben a formában nem igaz. A méz kristályosodási hajlamát a szőlőcukor (glükóz) és a gyümölcscukor (fruktóz) aránya szabja meg. A glükóz gátolja, a fruktóz pedig segíti a folyamatot, így egy szőlőcukorban gazdagabb méz, mint például az akác, később kezd kristályosodni, mint  a repceméz, amiben több a gyümölcscukor. Ha valakit zavarnak a kristályok, állítsa az üveget 40°-os vízfürdőbe, és pár perc múlva a méz újra folyékony lesz.