CÉGEKNEK!

KONFERENCIA TEREM,

RENDEZVÉNYHELYSZÍN,

CSAPATÉPÍTÉS

Tovább

Kerti ötletek!

Kerttervezéstől a kertgondozásig. Tovább

Foglaljon online!

image001

MÉZES SAROK

Hová ültessünk fenyőt?

A fenyőfélék ültetésével legyünk nagyon körültekintőek, ugyanis van velük egy olyan gond, hogy méretük több tízszeresére növekszik és 5-10 év alatt egyszerűen kinövik a helyüket.

Két megoldást tudok ajánlani:

Egyik az, hogy sövényvágóval kétévenként egyszerűen megnyírjuk a kívánt méretre, így sokáig a kertben maradhat, mellesleg egyre dúsabb is lesz.

Másik megoldásként próbáljuk a szomszédokat rábeszélni , hogy ŐK ültessenek fenyőket és a meglévő fákat, tűlevelűeket tervezzük bele koncepciónkba, mert pár év múlva ezek igazán tőlünk lesznek szépek és ezzel nagy mértékben növelhetjük kertünk optikai nagyságát. Ez nálunk tökéletesen bevált.

00000140_1-1024x766

Ha eljönnek, figyeljük meg körbe a szomszédos kertek növényeit, fenyőfáit a szemünk nem a telekhatárnál ragad le, hanem a távolabbi pontokat pásztázza. Ezt a térhatást úgy próbáltam tovább erősíteni, hogy a telekhatárnál lévő fákat például: cseresznyét gömbformára, a körtét alacsonyan, ernyőszerűen bonsajnosan visszavágtam.

00000148-1024x766

Ezzel egy tipikus kertrendezési megoldást valósítunk meg: kicsiket előre nagyokat hátra.

Az eredmény: Nagyobb, tágasabbnak tűnő kert.

Alakfa készítése

Alakfát készítünk, kúszó borókából.Nem férek el! Kinőtte a helyét! Gyakorta hallom. Itt van egy szerintem kiváló megoldás.

Kerti Tó

Fontos!

Ha valaki kerti tó építésére adná a fejét, javaslom előtte tanulmányozzon szakkönyveket és a kert otthoni átalakítását a megemelkedő plusz munkák miatt fontolja meg. Kétségtelen víz nélkül sokkal szegényesebb lesz kertünk megjelenése és élővilága is.

Egy kis Feng-Shui

A lényeg az hogy érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a házon kívüli környezetünkre és nem csak azért mert növeli ingatlanunk értékét, hanem azért és főképp azért mert nagymértékben befolyásolja hangulatunkat, kedélyállapotunkat, munkabírásunkat, sikereinket. Itt szeretnék kitérni a keleti kultúrák feng shui elveire és a japán kertek majd kétezer éves irányvonalaira.

Füvesítési kérdések

A fű. Az egységesen szép zöld gyommentes fű minden kertész és kertet szerető ember szíve vágya, létrehozása viszont nem kis feladat, mert következetes meghatározott sorrend szerinti gondozást igényel. Ez a rendszertelenül látogatott üdülőknél, hétvégi házaknál és a hajszolt életmódú kertesház tulajdonosoknál fejtörést okozhat.
Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Hogyan lássunk neki kertünk átalakításához?

Ha hozzá akarunk kezdeni kertünk kialakításához először is el kell tüntetni minden: ” majd csak jó lesz az még valamire ” felíratú építési anyagot, törmeléket, kiszáradt fát, és a szomszédtól tíz éve kapott műanyag ajtót. Ha ezzel megvagyunk ássuk vagy rotáljuk fel az egész kertet, istálló trágyával javítsuk fel a talajt.
Egy kattintás ide a folytatáshoz....

    

Facebook

Szép kártya elfogadóhely!

szep-kartyak

Erzsébet-utalvány Plusz elfogadóhely

Nyitott Kertek

nyitott kert